Skoletiden

Ikke tenk på hva du skal bli – tenk på hva du liker å gjøre.

Er du typen som liker å bygge, som liker å se ideene dine bli til virkelighet i form av små eller store konstruksjoner? Hvis du i tillegg liker å jobbe med andre, som en del av et lag så kan yrkesfag bygg- og anleggsteknikk være en utdanning du vil trives med.

Bygg- og anleggsteknikk passer for deg som gjerne vil gjøre noe praktisk og konstruktivt under utdanningen. Kombinasjonen av teori og praksis gjør at hverdagen blir variert og givende. Du lærer mye på kort tid og får være med på spennende prosjekter hvor du lager ting «på ordentlig».

Noen tenker at det å velge yrkesfag begrenser mulighetene. Det stemmer ikke. En yrkesfaglig utdanning kan brukes til mye forskjellig, og skulle du senere finne ut at du ønsker generell studiekompetanse, holder det med ett påbyggingsår for å få dette.

De fleste yrkesfagene går over fire år. De to første er du på skole, de to siste er du lærling i en bedrift. Her kan du se filmer som gir deg et innblikk i hverdagen på skolen. Under "Hverdagen som lærling" får du vite mer om hva du opplever i læretiden.

Ina Kvalen Dalsheim, rådgiver, Oppsal skole

Rådgiver Ina Kvalen Dalsheim ved Oppsal skole mener yrkesfag kan passe for mange typer elever. Se filmen og lær mer om at det finnes flere ulike retninger dersom man ønsker å ta yrkesfag, deriblant den ettertraktede TAF-modellen.

Åpen dag på Kuben vgs

Vi ble med på åpen dag på Kuben vgs., Oslos største yrkesfagsskole. Hør hvorfor elevene som besøkte skolen var interessert i yrkesfag.

Sikkerheten til alle involverte ble ivaretatt under innspillingene.

 

Halvor Lunde, elev på Kuben vgs.

Halvor planlegger å bli ingeniør og velger veien via yrkesfag for å få praktisk erfaring. Vi ble med han på verksted for å lære mer om betongfag.

Sikkerheten til alle involverte ble ivaretatt under innspillingene.

Brage Pedersen, elev på Bygg og anlegg, Kuben vgs.

Det er mange gode grunner til å velge yrkesfag. Her kan du høre hvorfor Brage valgte bygg- og anleggsfag.

 

Kjetil Hardal, faglærer, Kuben vgs.

Hvem passer yrkesfag for? Faglærer Kjetil Hardal på Kuben gir deg svaret.

Velg noe du trives med

Etter et langt grunnskoleløp kan ungdommene endelig velge hvordan hverdagen deres skal være de neste årene. Da gjelder det å velge noe de vil trives med. Les hva studierådgiver Anne Brita Barstad mener om valget ungdommene skal ta.  Mer →

Anne Brita Barstad, studieveileder