Hverdagen som lærling
Konstruktivt og konkret. Hverdagen som lærling.
Å være i lære er på mange måter som å ha en vanlig jobb. En av de største fordelene med yrkesfag bygg- og anleggsteknikk er blandingen av studier og praktisk arbeid. Normalt tilbringer du to år på skole og to år som lærling. Som lærling får du delta på ulike prosjekter, og kan se frem til en hverdag som er både variert, utfordrende og lærerik. Du jobber sammen med erfarne kolleger som mer enn gjerne deler sin kunnskap og sine erfaringer med deg. I tillegg får du lønn under hele læretiden, noe som gjør at du kanskje slipper å ende opp med et stort studielån etter endt utdanning.
Myter om yrkesfag
Det finnes mange myter om yrkesfag. Vi har vært på byggeplassen og møtt to eksperter for å høre om mytene er sanne eller ikke. Se en gjennomgang med fem av de mest kjente mytene her!
Alexander Humberset, lærling i tømrerfag
Alexander er lærling på Portalen i Lillestrøm. Bli med han på jobb, og lær mer om hvordan hverdagen som lærling i Veidekke er.
Sikkerheten til alle involverte ble ivaretatt under innspillingene.
Asle Hermansen, lærlingansvarlig i Veidekke
Asle er lærlingansvarlig i Veidekke. Han forteller om hvordan det er å være lærling i Veidekke, og hva de ser etter når de knytter til seg lærlinger.
Sikkerheten til alle involverte ble ivaretatt under innspillingene.
Vi skal bli best på lærlinger
Hør lærlingansvarlig i Veidekke Industri, Robert Myrholt, og anleggsleder Steinar Hermansen, fortelle mer om hva Veidekke gjør for å nå sitt mål.
Stian Oldren, lærling i asfaltfag
Stian Oldren er lærling i Veidekke. Han legger asfalt med gode kolleger, lærer noe hver dag – og får lov til å kjøre store maskiner på jobb.
Ingrid Aa, lærling i betongfag
Hva gjør en betongarbeider egentlig? Hør Ingrid Aa fortelle om hverdagen og arbeidsoppgavene som betongarbeider i Veidekke.