header

Hva sier politikerne?

Norge trenger over 100 000 nye fagarbeidere frem mot 2030 og mange av disse er i bygg- og anlegg. Veidekke og bransjen vil ha flere jenter med på laget - det vil også politikerne.

Velger du vår næring, blir du kjent med mange dyktige mennesker og arbeidskamerater – og mulighetene er mange!

Tonje Brenna, kunnskapsminister (AP)

Hvis du lurer på hva du skal bli når du bli stor, så anbefaler jeg deg å søke yrkesfag. Og særlig hvis du er jente, anbefaler jeg en utdanning innen bygg og anlegg, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (AP).

Mathilde Tybring-Gjedde (H)

Bygg- og anlegg gir spennende karrieremuligheter som gjør at du kan skape noe fra bunnen av, sier Mathilde Tybring-Gjedde (H).

Sylvi Listhaug, partileder (FrP)

Om du tar fagbrev er det mange jobbmuligheter. Om du synes det er kjedelig å sitte på kontor hele dagen, kan du f.eks velge bygg- og anleggsfag som gir deg store muligheter i dagens jobbmarked, sier partileder Sylvi Listhaug i FrP.

Guri Melby, leder i Venstre

Jeg håper at du ikke tenker alt for mye på hva andre velger, men tar utgangspunkt i det du har lyst til å gjøre. De siste årene har det blitt flere jenter som søker seg til bygg- og anleggsbransjen og det er bra. Men, vi ligger fortsatt langt bak guttene, sier leder i Venstre Guri Melbye.

Peggy Hessen Følsvik, LO-leder:

Til dere jenter som vurderer yrkesfag, bygg og anlegg - bli med på fremtidslaget, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Kari Elisabeth Kaski (SV)

Det kan ikke bare være guttene som bygger fremtidens Norge. Vi trenger at alle er med å bygge landet – både gutter og jenter, sier Kari Elisabeth Kaski fra SV.

Anette Trettebergstuen (AP)

Vurder et yrke som fagarbeider i bygg og anlegg, - der har du en jobb for framtiden, sier Anette Trettebergstuen i Arbeiderpartiet.